Wat is Quriuz?

Quriuz draagt bij aan een leven lang leren en daarmee tot het beste onderwijs voor onze leerlingen. Wij zijn verbonden met de scholen van Quadraam en zijn er voor onze medewerkers en studenten. De activiteiten van Quriuz zijn gebaseerd op gemeenschappelijke thema’s en gericht op continue ontwikkeling.

We werken vanuit vier kernelementen die met elkaar verbonden zijn: professionaliseren, opleiden, innoveren en onderzoeken.

Qtime

Samen leren doe je in Qtime. Dat is gereserveerde tijd waarin gehaald, gebracht en gedeeld wordt. Wanneer Qtime precies plaatsvindt, zie je in de Qtime-kalender die twee keer per schooljaar wordt verspreid. Tijdens Qtime wordt er altijd tijd gemaakt voor een gezellig, ongedwongen etentje. Juist dan raak je met collega’s van andere scholen in gesprek en is er gelegenheid om praktijkervaringen te delen en contacten te verstevigen. Onze gastvrouwen zorgen ervoor dat alles op de Qtime- dagen soepel verloopt. Op die manier blijft er veel tijd over om zorgeloos te leren.

Vraag en aanbod

Quriuz verdiept zich voortdurend in de leervragen die er binnen de organisatie leven. We willen met ons aanbod namelijk graag goed aansluiten bij de vraag. Dat doen we door samen te werken en nauwe contacten te onderhouden met medewerkers en leidinggevenden in alle scholen en het Centraal Bureau van Quadraam. Binnen onze verschillende scholen spelen vaak dezelfde thema’s en leervragen rondom deze thema’s zijn vergelijkbaar. Vanuit de hieruit afgeleide strategische agenda met onderwijs- en HR-thema's ontwikkelt Quriuz haar professionaliseringsactiviteiten.

 

Wie zijn wij?

Wieneke Kooi

“Als kennismakelaar houd ik mij bij Quriuz bezig met het matchen van vraag en aanbod. Als talentenjager zoek ik binnen mijn kring van collega’s naar talenten en expertise om in de leerbehoefte van andere collega’s te voorzien. Het is altijd weer een feestje om te ervaren dat enthousiaste collega’s hun expertise met anderen willen delen! Zo ontstaat er elke maand weer een boeiend professionaliseringsaanbod.

Naast het organiseren van het aanbod initieer ik netwerken en ontwikkel ik als projectleider samen met collega’s en externe deskundigen workshops en trainingen.

Al 35 jaar werkzaam voor Quadraam en zijn rechtsvoorgangers! Ik ben heel trots om voor Quriuz te mogen werken. Door het halen, brengen, delen-principe ontstaat er verbinding tussen de medewerkers van de scholen. Als ik tijdens Qtime hoor dat collega’s elkaar uitnodigingen op hun scholen, denk ik: “Yes, daar doe ik het voor.” Bovendien is ontwikkelen investeren in jezelf en je leven!”

 

Lobke Baars

"Reizen is één van mijn passies. Ik kom op veel plekken in de wereld, ontmoet veel verschillende mensen en zie diverse landschappen. Deze variatie vindt ik ook in mijn baan als manager van Quriuz. Je komt op de verschillende scholen en bij onze partners van de lerarenopleidingen, Op inhoudelijk vlak houd ik mij onder andere bezig met thema’s als leiderschap, formatief evalueren en de inductiefase. Daarnaast ben ik actief betrokken bij de opleidingspoot van Quriuz. Op alle gebieden werk ik samen met mensen binnen en buiten Quadraam.

Tien jaar geleden ben ik als docent aardrijkskunde op het Beekdal Lyceum begonnen met werken. Hierbij gaf het contact met de leerlingen mij de meeste energie. Toch heb ik besloten om volledig aan de slag te gaan voor Quriuz en van deze keuze heb ik nooit spijt gehad. De leerlingen ben ik zeker niet vergeten en binnen mijn functie hoop ik op een andere manier een positieve bijdrage te kunnen leveren aan hun ontwikkeling.

Mijn droom is om de bestaande onderwijsstructuur aan te passen waardoor er meer ruimte ontstaat voor zowel de leerling als de docent.”

 

Femmie Roques 

“Per 1 september 2016 ben ik werkzaam als eventplanner bij Quriuz. Ik ben een echte regelnicht en wil de Qtimes en andere events tot in de puntjes regelen.

Het onderwijs is voor mij een hele nieuwe wereld maar bij Quriuz en Quadraam voelde ik mij direct thuis! Het enthousiasme en de gedrevenheid van mijn collega’s en de halers, brengens en delers zorgt ervoor dat ik mijn werk met heel veel plezier doe. Elke dag is brengt weer nieuwe verrassingen met zich mee!”

 

Suzanne Geerts

 “Vorig jaar ben ik begonnen op een werkervaringsplek bij Quadraam en sinds februari 2016 werk ik als managementassistent bij Quriuz. Ik onderhoud de website. Dit houdt in dat ik onder andere het aanbod invul, alle aanmeldingen verwerk en uitnodigingen, evaluaties en deelnamebewijzen verstuur. Daarnaast help ik mee met het organiseren van Qtime en allerlei evenementen.

Ik vind het ontzettend leuk om bij Quriuz te werken. Ik ben vaak nét even anders bezig met mijn werk en dat is heel motiverend! Als ik niet aan het werk ben, bezoek ik graag een festival of een feest. In de toekomst hoop ik meer te kunnen reizen: ik wil graag wat van de wereld zien.” 
Op dit moment ben ik tijdelijk afwezig in verband met zwangerschapsverlof.

 

Frank Crooijmans

“In 2006 ben ik bij Het Westeraam (middelbare school) gaan werken als docent M&M en geschiedenis. Daarvoor heb ik ruim 20 jaar als gastheer en kok gewerkt in verschillende restaurants in Nijmegen. Van 2001 tot en met 2006 ben ik mede-eigenaar geweest van een restaurant en kookstudio. Ik zocht meer structuur en regelmaat in mijn werk en zo ben ik terecht gekomen in het onderwijs. Ik heb een grote passie voor leren en ontwikkelen. In 2011 raakte ik in contact met Quriuz. Het halen, brengen, delen-principe liet mij niet los. Op projectbasis heb ik gewerkt aan onder andere de ontwikkeling van de Quriuz-website. Inmiddels ben ik als regievoerder nauw betrokken bij alle vorderingen van Quriuz en de AOQ. Ik ben erg trots op waar we nu staan en kijk met veel genoegen uit naar alles wat nog komen gaat.”

 

Wieke van Dijk

“Ik breng graag mensen in beweging. Als docent lichamelijke opvoeding heb ik leerlingen met veel plezier in beweging gebracht. Nu mag ik ook docenten in beweging brengen, bijvoorbeeld door deelname aan het Quriuz-innovatieateljé. Ik houd me vooral bezig met innovatieve onderwijstoepassingen, leren met ICT en de samenwerking met onze partners.

Er zijn veel mogelijkheden in het onderwijs. Samen met collega's en leerlingen zoek ik uit hoe we het onderwijs kunnen organiseren zodat we meer gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden.”

 

Melanie Hegeman

In januari 2018 ben ik gestart als managementassistent bij Quriuz. Ik vervang op dit moment Suzanne Geerts tijdens haar zwangerschapsverlof. Quriuz is een inspirende werkplek en ik ben blij dat ik de komende maanden deel mag uitmaken van dit team. Naast de werkzaamheden als management assistent werk ik voor mezelf als (kleding)coach en geef ik workshops op gebied van imago, uitstraling, kleding, kleur en stijl.