Afgelopen donderdag vond De Kennisparade 2017plaats. Op Lyceum Elst verzamelden zich zo’n 260 medewerkers die allemaal een bijdrage kwamen leveren. Zo was er een Q-markt waarop scholen zich presenteerden in kraampjes, waren er brengers en halers die samen kwamen leren in de vorm van het volgen of verzorgen van een activiteit en zette gastvrouwen een extra tandje bij in hun roze jasjes zodat het niemand aan ook maar aan iets ontbrak.

Het thema van de Parade was; De Dag van Morgen. De activiteiten die plaatsvonden hadden het doel om met de opgedane kennis de les of werkdag van morgen nét even beter of anders te maken.

Na een inventarisatie onder de doelgroepen werd er een divers programma gepresenteerd voor zowel docenten, onderwijsondersteuners als leidinggevenden. Deelnemers konden hun eigen middag flexibel indelen en tussen het leren door was er genoeg tijd voor een hot-dog, macaron of verse koffie van de barista.

Wie nog wat verder wilde kijken dan de echte dag van morgen kon zich wagen aan een snelle loopbaancheck. Onder begeleiding werd gekeken of een vervolg met een officiële loopbaanscan zinvol zou zijn. In het Netwerkcafé bruisde het van de gezelligheid en activiteit. Doel was om gasten aan elkaar te koppelen om zo leuke nieuwe netwerken te starten. Ook kon men zich inschrijven bij al bestaande netwerken of informatie inwinnen over hoe je met behulp van het VOC een nieuw netwerk kan opstarten.

Erika Diender, lid CvB opende de middag met een groot confettikanon, want een feest dat was het zeker!

 

Bekijk hier de foto’s van de parade

Geplaatst door

Ilse Blokland
Centraal Bureau Quadraam